Harnadik nap Sevillában...azaz El Toro hazájában

 Ola!

Újra itt vagyunk!

Ma reggel egy helyi pubban reggelztünk, több kiló fellógatott sonkával a fejünk felett. Ez itt tipikus látvány minden helyen, ahol élelmiszert szolgálnak fel. Ezekből a nagy sonkákból darabolják fel a szükséges mennyiséget.



Nem beszéltünk még a Tore Sevilla-ról, azaz a sevillai felhőkarcolóról, ami ugyanolyan útmutatásra szolgáló pont , mint Dublinban a TŰ. Andalúzia legmagasabb épülete, ami 8 évig épült, 2015-ben adták át. Sokan ellenezték, mert attól féltek, hogy az Unesco megvonja a Világörökségi besorolást Sevilla régebbi műemlékeitől. De ez nem következett be. 24 szinten irodáknak, 13 szinten szállodai szobáknak ad otthont.








 A helyi bolha piacot is megnéztük és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy 10 órakor kezdtek kipakolni az árusok, holott nálunk ez már kb reggel 5-6 óra fele történik. A mediterrán, sziesztázó életstílusba ez pont beleillik, ami nem baj, ők így élnek, mi meg másogy.



Hoztunk egy képet nektek arról, amit már említettünk, hogy pont az iskola mellett van egy kicsi kávézó, ami a tanarok elmondása szerint a második otthonuk.

Az iskola beajárata, ahol az úriember megy be pont. Mellette pedig a fehér épület, a kis kávézó. De jó nekik!!!


A reggeli után az iskolában megnéztünk egy angol órát, ahol a diákok a folyamatos jelent tanulták, kis videós ráhangolódás után. Az óra végén, a tanárnő kivetítette a diákok által előzetesen megküldött gyerekkori képeiket és egy-egy folyamatos jelent tartalamzó mondatot kellett mondaniuk a tanulóknak. Vicces és érdekes feladat volt.

 Az óra után, bementünk busszal a városba és egy Hop on Hop off busszal körbejartuk Sevilla külső részeit is és az időjárást is tudtuk úgy időzíteni, hogy szinte csak akkor esett, amikor a buszon ültünk.







A napot a Plaza de Toros elnevezésű bikaviadal helyszínét biztosító aréna meglátogatásával zártuk. Mondták a vendéglátóink is, hogy nem büszkék, de sajnos a mai napig vannak nyilvános bikaviadalok ebben az arénában. 






                                     



Torreádor a háttérben!!





 

Now in English!

 Ola!

We are back!

This morning we had breakfast in a local pub with several kilos of ham hanging over our heads. This is a typical sight in any place serving food here. These big hams are chopped up into the required quantity. We also visited the local flea market and were shocked to see that they started unloading at 10am, whereas here it is already around 5-6am. This fits in with the Mediterranean, siesta lifestyle, which is fine, they live like that and we live differently.

After breakfast at school, we watched an English lesson where the students learned the continuous present, after a little video tuning. At the end of the lesson, the teacher projected the childhood pictures that the students had previously sent in and had the students say a sentence that contained a continuous present tense. It was a fun and interesting exercise.

 After the lesson, we went into the city by bus and took a Hop on Hop off bus around the outskirts of Seville and we were able to time the weather so that it rained almost only when we were on the bus.

We finished the day with a visit to the arena where the bullfighting took place, the Plaza de Toros. We were told by our hosts that they were not proud, but unfortunately there are still public bullfights in this arena today. 













Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap