A negyedik napunk Sevillában

 Hola!

A délelőttöt az iskolában töltöttük bilógia és angol órán. A gyerekek a sejt felépítését tanulták, mitokondrium, sejfal, eukarióta, prokarióta és egyéb finomságokat tanulhattunk a biológia órán. Az angol óra már nem okozott nagy meglepetéseket. Órák után elmentünk az melletünk lévő Pub-ba megreggelizni, csak úgy, mint minden más tanár.









 Ezek után a vendéglátóink elvittek minket egy Román kori város maradványait megnézni, amit Italicának hívtak. Italica egy római város volt, amit ie. 206-ban alapított Scipió római hadvezér az itáliai veteránoknak. Ez az első település, amelyet a rómaiak Itálián kívül alapítottak.

Ma is láthatóak egy csodálatos amfiteátrum maradványai, amely akkoriban az egyik legnagyobb és legfontosabb épület volt a római birodalomban. A lakónegyedből is fent maradtak részletek, gyönyörű mozaikok láthatók ma is. Az aréna közepén található az a hely, ahol a gladiátorok egymással illetve a vadállatokkal küzdöttek.








 Elena, a kéttannyelvű részleg vezetője, Angie az Erasmus koordinátor és én vagyunk a képen.





Ezután egy tipikus spanyol búcsúvacsora elfogyasztása következett egy Tomaros Tapas elnevezésű étteremben, ahol rengeteg fogást rendeltek nekünk a vendéglátóink és amely feléről fogalmunk sem volt mit eszünk. Voltak kimondottan finom ételek, voltak érdekes ízűek.


Ez az étel az angol Black Puddinghoz hasonlít, ami kb. a magyar véreshurka testvére lehetne.

Ezeket a golyókat  krokettnek hívják, de nem krumpliból készül, mint nálunk a krokett, hanem húsból, azt nem tudjuk milyen húsból, az is lehet, hogy halból készül.

Ez itt kettő rákocska, valami tésztaféleség, és alul valami hal volt.



 Ez egy szendvics, szintén rákkal.


Ezek utána szálláshelyünkre mentünk, bepakoltunk a csomagjainkat, hiszen  a holnapi napon már nem megyünk be az iskolába csak egy két látványosságot nézünk még meg mielőtt haza repülünk.


Now in English!


 Hola!


We spent the morning at school in bilingual and English lessons. The children learnt about cell structure, mitichondria, cell walls, eukaryotes, prokaryotes and individual tidbits in biology class. The English class was no longer a big surprise. After class we went to the Pub next door for breakfast, just like all the other teachers.




 After that, our hosts took us to see the remains of a Roman city called Italica. italica was a Roman city founded in 206 BC by the Roman general Scipio for the veterans of Italy. it was the first settlement founded by the Romans outside Italy.


Today you can still see the remains of a magnificent amphitheatre, which was one of the largest and most important buildings in the Roman Empire at the time. Details of the residential quarter still survive, and beautiful mosaics can still be seen today. In the centre of the arena is the place where the gladiators fought each other and the beasts.


Afterwards, we had a typical Spanish farewell dinner in a restaurant called Tomaros Tapas, where we ordered a lot of dishes, half of which we had no idea what we were eating.


After that we went to our accommodation, packed our bags, as we would not be going to school tomorrow, just a couple of sightseeing stops before we flew home.


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



Megjegyzések

  1. Azért az a biosz óra, nem semmi!! Hú de szép hely Italica!!! *-* Micsoda gasztronómiai nyalánkságok, a manóba!! teljesen megéheztem!!! :D

    VálaszTörlés
  2. Ami a búcsú vacsorát illeti , kicsi Bizar kinézete volt ! Nagyon szép helyeken járatok , de most már várunk haza !

    VálaszTörlés
  3. Are the classes somewhat bilingual in different subjects, or they exclusively speek English in classroom?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap