Düsseldorf 2-3.

 Sziasztok!

A második és harmadik napom is mozgalmasan telt, az előadásainkat Yonca Erman vezette. A mai fiatalok számára egy nagyon izgalmas, érdekes tevékenység, ha egy szabadulószobában különböző feladatokat kell megoldalniuk, s onnan megtalálniuk a kiutat. Ezt a nyelvoktatás keretein belül is tökéletesen felhasználhatjuk. Éppen ezért nagyon aktuális témával foglalkoztunk ezen a két napon.  Yonca különböző szabadulószobák készítéséhez és felhasználásához adott ötleteket, majd csoportokban gondolkodtunk tovább. Beszéltünk élőben megvalósítható gyakorlatokról, de a digitális térben is többféle lehetőség és feladattípus kínálkozik. Bevallom, én egy "vegyes" megoldásban gondolkozom, s alig várom, hogy ezt az iskolába visszatérve megvalósíthassam, kipróbálhassam.


Főként  a mai  programunkban szerepelt, hogyan adhatunk át diákjainknak kulturális érdekességeket, tudnivalókat videók segítségével. Több oldalt is megismerhettünk, ahol kész videókat találunk pl. különböző városokról, s így tanulóinkhoz közelebb hozhatjuk a tanított nyelv országainak kultúráját. Ma egy kis időt szántunk arra is, hogyan készíthetünk videót rövidebb mozgófelvételek és akár  fényképek segítségével is.


Közben esténként élőben is tovább ismerkedtünk Düsseldorf nevezetességeivel, nagyon sokat sétáltunk, nézelődtünk. Csodálatos látványt nyújtott mindannyiunk számára, amikor a 250 m magas tévétoronyból lepillanthattunk a városra. Mivel szép időnk volt, még a Kölni Dóm is láthatóvá vált, amely kb. 50 kilométerre található. 












Fantasztikusan érdekesnek találtam, ahogyan Düsseldorf régi és új épületei egymáshoz egészen közel, teljesen más-más hangulatot adnak annak a különböző városrészeknek. Az óváros díszes épületeitől nem messze található a Medienhafen kerület, ahol számos modern épülettel találkozhatunk.



Még az sem ritka, hogy egy gyönyörű ódon épület egy extramodern irodaház mellett áll a központban.



S hogy a gasztronómiai érdekességekről is említést tegyek, ellátogattunk egy sörfőzdébe, ahol a híres német "Altbier"-t készítik és árusítják is a hozzá tartozó vendéglőben. 



Persze egy Németországban töltött hét a Currywurst (sült kolbász curry-vel ízesített ketchuppal tálalva) megkóstolása nélkül elképzelhetetlen. :-)



Remélem, egy picit átadhattam abból a hangulatból, amit itt átélek! :-)





Megjegyzések

  1. Ú a szabadulószobák nagyon izgalmasak, kíváncsi vagyok a vegyes megoldásodra! Változatlanul szép helyen vagy! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen megosztom majd veletek a hallott ötleteket!

      Törlés
  2. Csak nem kólát ittál a Currywursthoz? Szentségtörés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra gondolsz, hogy Altbier-t kellett volna? :-)

      Törlés
  3. Nagyon jó képzés, jó társaság, pompás képek: átjött a hangulat! (És: amióta láttam a Sind denn alle Männer Schweine?-ben - ami a címe ellenére nagyon jó kis romantikus komédia:) -, azóta egyszer én is meg szeretném kóstolni a currywurstot. Ami késik, nem múlik...)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap