Vichy, 5.és 6. nap

 Szervusztok!
Köszönöm a hozzászólásokat. Csütörtökön reggeltől este 10-ig voltam a CAVILAM-ban. A beszédértés és beszédkészség fejlesztése elnevezésű órán nagyon jó módszertani gyakorlatokat csináltunk, ami újra rávilágított arra, és megerősített abban, hogy nyelvet tanítani komoly tudomány. Nem lehet csak úgy, hiszen gazdag és nagyon alaposan meghatározott eszköztár és kritériumrendszer használata, követése szükségeltetik hozzá.

A déluáni modul órái alatt avatar-, ill. digitális képregénykészítő oldalakkal és felhasználási lehetőségeikkel ismerkedtünk.
 
Majd 16 órától a főigazgató, Michel Boiron előadása következett az irodalom nyelvoktatásban való felhasználásáról. Felvonultatta a ma élő francia írók legjavát és ajánlotta műveiket elsősorban a mi figyelmünkbe.
Ezt követően, megvárva, hogy csendesedjen az eső, hisz egész nap esett változó intenzitással, átsétáltunk a városházára, ahol a polgármester ad nyaranta kétszer fogadást a Vichybe érkező nyelvtanárok számára. Idén ezen a héten volt a 2. alkalom.


 

 


Este 7-kor kezdődött a nemzetközi kulturális est ételkóstolással, zenés, táncos bemutatókkal. Én csak nézőként voltam jelen.
A mai nap, péntek volt a tanfolyam záró napja. Reggel is, délután is elvégeztük a mára kirótt feladatainkat. Az este már a készülődésé, hiszen holnap elég hosszú lesz az út a hazajutásig.

Több kollégával nagyon jól megtaláltuk a közös hangot, sokat beszélgettünk, velük biztosan tartani fogom a kapcsolatot. Ez egy nagy adománya a nyelvtanári továbbképzéseknek: idegenben barátokra találni.




Megjegyzések

  1. A képregény és avatar készítésre már jelentkezek is tanulónak!! 😊 Ez egy irgalmatlanul mamut nap volt, de nagyon tartalmasan töltötted. VD

    VálaszTörlés
  2. Én a beszédfejlesztés módszertani ötleteire is kíváncsi lennék

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap