Düsseldorf 1.

 Kedves Kollégáim és kedves Tanítványaim!

Mielőtt néhány sort írnék eddigi élményeimről, szeretném megköszönni az iskola vezetőinek és az Erasmus program koordinátorainak, kedves kollégáimnak, hogy részt vehetek ebben a programban. Életem első repülőútja fantasztikus élmény volt számomra, nem gondoltam, hogy ennyire csodálatos a felhők feletti világba betekinteni. Néha olyan volt, mintha tengerhullámok lennének a felhők, néha, mint a madártej habja, néha pedig csodálatos sziklákhoz hasonlítottak. A nap pedig százágra sütött. 

Enter
T


            


Este 11 órakor érkeztem a szállásra, ahol nagyon szép, hatalmas szobám van, kurzustársaimmal ellentétben, akiknek csak egy pici szobában kell elférniük. 

A tanfolyamomnak 14 résztvevője van, hét török, egy indiai, egy lengyel, egy horvát és három bolgár tanerő, valamint jómagam. A kurzuson azzal fogunk foglalkozni, hogy a tanórákon hogyan közvetíthetjük tanulóinknak a német kultúra sajátosságait, érdekességeit, elsősorban videók készítésével. 

A mai napunk főként a bemutatkozásról szólt, illetve a képzést szervező intézet (IIK) egyik munkatársa, Matthias Krüger mutatott be egy általuk szervezett programot (PAD=Pädagogischer Austauschdienst), amelyben a világ minden tájáról érkező 14-17 éves diákok német nyelvi képzését támogatják. 

Délután pedig Jona Bahtiri ismertette meg velünk, hogyan és milyen kulturális elemeket tudunk közvetíteni videójátékok segítségével diákjainknak a német órákon. Nagyon érdekes és tartalmas előadást hallhattunk.



Az óráink után két társammal útra keltünk megtekinteni Düsseldorf óvárosát (Altstadt) és a híres, nagyon pazar és drága üzletekkel teli Königsallee-t. 



  

Láttunk egy édességeket és kürtős kalácsot árusító csodaüzletecskét is.

 

Sétáltunk a Rajna partján, megcsodáhattunk szép templomokat és nem utolsósorban Heinrich Heine, a német romantika egyik jeles képviselőjének szülőházát is, ahol ma egy könyvkereskedés található.



Nagyon izgalmas és tartalmas napom volt az első, s reményteli a folytatás is. :-) 
 










Megjegyzések

  1. Nagyon örülök, hogy kellemes indul a képzésed! Kívánom, hogy így maradjon a hét további részében is! :)

    VálaszTörlés
  2. Dejó Zsuzsi! Örülök hogy jól érzed magad! KTA

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép helyen vagy Zsuzsi, érezd jól magad!

    VálaszTörlés
  4. Remekül kezdődő továbbképzés! Sok szép élményt kívánok! Dóri

    VálaszTörlés
  5. A videójátékokból remélem tartasz majd egy kis bemutatót.

    VálaszTörlés
  6. Természetesen mesélek róla szívesen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap