Düsseldorf 4-5.

 Kedves Mindannyian!

Szeretnék még pár szót szólni az utolsó két napomról. 

A kurzuson csütörtökön a kooperatív munkaformához kaptunk ötleteket, így elsajátíthattuk részletesebben a Jamboard és a Spatial Chat felületek használatát. Itt a tanulókat csoportokra oszthatjuk, s játékos feladatok segítségével fejleszthetjük nyelvi és digitális kompetenciájukat.

Aztán elérekezett az utolsó napunk is. Pénteken délelőtt csoportunk tagjai közösen összeállítottak egy feladatsort, melynek segítségével Düsseldorfról közvetíthetünk sok információt és érdekességet, visszatérve hazánkba és iskolánkba. 


A hét egyik fénypontja volt, hogy az utolsó napon megtekinthettem Európa második és a világ harmadik legnagyobb templomát, a Kölni Dómot. Hatalmas mérete a gótikus sílusban épült templomnak elképzelhetetlen, nem csak kívül, belül is káprázatosan szép és varázslatos. A hagyomány szerint itt találhatjuk a napkeleti bölcsek maradványait, ami Köln városát fontos zarándokhellyé tette.
Érdekesség még, hogy a dóm kriptájában egy emléktáblát állítottak Mindszenty József bíborosnak, aki száműzetése idején gyakran felkereste ezt a szent helyet.










Köln városában is tettünk egy sétát, s a Rajna menti kis ékszerdobobozt megcsodálhattuk.





Este jókedvűen, de mégis pici szomorúsággal búcsúztunk egymástól néhányan egy kis étteremben, hiszen nagyon sok közös élményt szerezhettünk a héten. 



Természetesen a hazautat is már nagyon vártam, jó volt újra a családom körében lenni, de hálás vagyok azért hogy az ERASMUS program keretén belül részt vehettem ezen a képzésen.














Megjegyzések

  1. Örülök, hogy jól érezted magad a továbbképzésen. Köszönjük a színes beszámolókat!

    VálaszTörlés
  2. Köln is de fantasztikusan néz ki!!! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap