CAVILAM, Vichy - Franciaország

Kedves Mindenki!
    Augusztus 14-én este megérkeztem Vichybe, ahol egy 2 modulból álló nyelvtanároknak szóló továbbképzésen veszek részt mától 5 napon át.
Vichyről először talán mindenkinek a 2. világháború idején a németekkel kollaboráló Vichy-kormány jut eszébe, majd rögtön az arcápolási termékek, és a gyógyforrások, gyógyfürdők, talán az Operaház, mely utóbbiakról a város régóta ismert és méltán híres. Nagyon hangulatos kisváros, III. Napoleon kedvenc helye volt, sokat költött a vidéki városka építészeti megújítására.




    Vichy lakossága 25000 fő. Jellegében kissé Hévízre hasonlít, mivel sokan jönnek ide gyógyulni, és ehhez kapcsolódóan van minden: éttermek, üzletek, kulturális programok, sportolási lehetőségek. Mások sportolni jönnek (pl. Ironman Vichy világbajnokság minden évben) és persze nyelvet, nyelveket tanulni is.
1964-óta létezik itt egy nyelviskola, mely az Université Clermont Auvergne egyetemmel együttműködésben már tanárképzéssel, tankönyvírással, stb. is foglalkozik, évi 5000 diákot és hallgatót fogad, oktat nagyon jól szervezett módon.



    A tegnapi napom teljes egészében az utazásról szólt. Busszal, metrókkal, meg a csomagjaimmal átkelve Párizson eljutottam a 13. kerületben található kis pályaudvarra (Bercy), ahonnan 3 óra vonatozás után érkeztem meg a szállásra. Ma reggel kis eligazítás, adminisztráció után egy előadáson vettem részt, amit az intézet igazgatója M.Boiron tartott. A délutáni kurzusom Digitális eszközök az oktatásban címmel 14 órától kezdődött. Itt már házi feladatot is kaptunk, a blog megírása után még azzal telik majd az éjszaka.





A holnap és a csütörtök igen hosszúnak ígérkezik, mert az előirányzott órák mellé 2 "szabadon" választhatót fel kellett venni, így 9-től 17.30-ig leszek iskolapadban ezeken a napokon.

    Rengeteg országból, Mexikóból, Iránból is vannak itt kollégák. Két cseh és egy szlovén kolléganővel máris egymásra találtunk.




Megjegyzések

  1. Ez nagyon izgalmas kezdetnek hangzik!! Reméljük a folytatás is ilyen lesz. ☺️ VD

    VálaszTörlés
  2. Egy kis történelem órát is kaptunk tőled Anikó ! Köszönjük szépen ! Kellemes és hasznos napokat kívánunk neked ! KTA

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hangulatos képek! Szép és tartalmas hetet kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy sikeresen vetted az utazással járó akadályt! Gondoltam Rád! Tartalmas időtöltést és remélem jut időd megcsodálni a várost is. HHE

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap