Cambridge-i kalandjaink 10

 Ma délelőtt a csoportommal veszélyes vizekre eveztünk: politikai korrektség, eufemizmus, tilos vagy nem ajánlott kifejezések és a mögöttük levő tartalom. Beszélgettünk kicsit Boris Johnsonról is és arról, hogy mit takar a mindig kócos frizura. Abban azért mindannyian egyetértettünk, hogy kulturális különbségek ide vagy oda, sokszor cikibb a PC kifejezés, mint az, aminek a helyettesítésére kitalálták.

Ma nem volt délutáni óránk, ezért buszra szálltunk és meg sem álltunk a Fitzwilliam múzeumig. A múzeumot Richard Fitzwilliam gróf hatalmas magángyűjteményére alapozva hozta létre 1816-ban. Mivel nem volt kire hagynia ezt a páratlan értéket, mindenét a cambridge-i egyetemnek ajándékozta. Van itt egyiptomi részleg múmiákkal, szarkofágokkal, görög szoborkiállítás, római használati tárgyak, hatalmas porcelán és kerámia kiállítás, festmények, bútorok, de még lovagi páncélöltözetek is. Elképesztő gyűjtemény, és a legjobb, hogy ingyenesen látogatható.


Estére megint jól elfáradtunk, ma sem kell minket álomba ringatni. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap