Twin - New week 1. day (de lehet 8. day. is, nekem 8) 😀

    A tegnapi kirándulásunkról Judit beszámolt, és mivel agyon nem tudtam volna mást írni, így pihentem kicsit a bloggal. Na de ma....új hét, új élmények.

    Szokásos csoportommal kezdtem a general english órát és felelevenítettük a múlt héten tanultakat. Mindenféle past volt benne, sima és folyamatos...csak győzze követni az ember lánya. Aztán a jó és rossz szokásokról beszélgettünk és oldottunk meg feladatokat. Nagyon élveztem, mert egyre többet és jobban megértek az órai dolgokból. Lehet fejlődök..lassan, de biztosan. 

    Ebéd után újra Bennel volt CLIL óránk, ami ma kifejezetten tetszett, mert egy csomó olyan dolgot mutatott, hogy hogyan lehet bevinni az angolt, mint második nyelvet a saját órámra. Nem kell természetesen az egész órát angolul tartani, elég egy videó vagy cikk és csinálunk hozzá szótár részt, tesztfeladatokat vagy csak olyan kutatási anyagot adunk ki (link, cikk, videó) ami angolul van. a fő hangsúly mindig a saját óránk tartalmán kell legyen, az angol csak egy plusz adalék hozzá. 

    Noha nagyon tetszett az óra, de kicsit korábban elkértem magam, mert Judittal lefoglalt időpontunk volt a Guinness sörfőzdébe. Ügyesen megtaláltuk a bejáratot és indulhatott is a túra. Eredetileg azt gondoltuk, hogy vezetett túra lesz, de végül önvezetett lett és kettecskén (több száz másik turistával) fedeztük fel a Guinness titkot. 

    Íme egy kis képes beszámoló a túránkról.


Évente 140.000 tonna árpát dolgoznak fel az üzemben és az év 365 munkanapból áll. 

Minden nagyon top secret, még az élesztő-kultúra is amivel dolgoznak. A biztonság kedvéért mindig van belőle egy adag az igazgatói széfben, ha valami gigszer lenne a gyártás során 

A víz is speciális és a közeli Wicklow hill-ből származik (ahol épp szombaton kirándultunk). 


Az árpát 232 fokon pörkölik, ez adja a sör jellegzetes színét és ízét.

Szupertitkos folyamatábra a sörgyártásról! 

Aprócska hordócskák. 



Guinness reklámfigurák.


    Természetesen sokáig lehetne még róla mesélni, de igazából nem adná vissza azt az élményt amit átéltünk. Sietnünk kellett, mert noha fél 5-kor kezdtük el a bejárást fél7-kor szóltak, hogy ha szeretnénk kóstolni, akkor uzsgyi fel a bárba, mert lassan zárnak. Azt pedig nem lehetett kihagyni. A bár panorámateraszáról gyönyörű kilátás nyílt Dublinra és persze a söröcske is finom volt. 🍺

Szót fogadtunk....

Egészségetekre! 💚🍀















Megjegyzések

  1. Ez a bicikliző hal óriási ! Biztos vagyok benne Eszter , hogy rengeteget fejlődött az angol tudásod ! ❤️KTA

    VálaszTörlés
  2. Ohó! Akkor ha CLIL-t viszel az órádba, szàmíthatsz egy vendègre az órádon!! VD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hétvégi kirándulások: a Moher-sziklák és a Dublinia

Érkezés és az első napom Limerickben

Andi és Dóri Dublin újratöltve 12. nap utolsó kaland