Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap

 Kedves Mindenki!


Ismételten egy fantasztikus napot tudhatunk magunk mögött. A napunkat ismételten a kulináris élvezetek sokaságában kezdhettük, hiszen a szállásunkon a reggeli bőségének zavarában néha nem is tudjuk, hogy mit kóstoljunk. A mai próba a Gubbeen Chorizo Srambled Eggs Homemade Potato Cake-re esett. Ami egy igazán finom kolbászos rántotta volt lényegében. A képet itt láthatjátok:

Azt hiszem nem lehet okunk panaszra, mert nincs is! :)

Ezután lelkesen érkeztünk meg iskolánkban, ahol a fényképezési szögek, sebesség és expozíció rejtelmeiről tanultunk. Előző napi házi feladatunkat pedig máris megszerkeszthettük a Canva nevű program segítségével, ahol képeslapokat, plakátokat vagy mozgó animációkat is kreálhatunk egy-egy feltöltött képünkből. Majd ismételten kaptunk házi feladatot a mai napra egy Dublin photo challenge-t amikor is úgy kellett képeket készítenünk, hogy a harmadolás szabályát figyelembe véve egy adott perspektíva alapján csináljunk képeket. Például egy teljesen más perspektívából készítsünk képet egy úttesten lévő repedésből, próbáljunk elmosódott képeket készíteni, egy vonal vonzza oda a tekintetünket a képen lévő lényeges elemhez vagy úgy készítsünk portrét magunkról, hogy ne selfie legyen. Érdekes volt Dublint ebből a szemszögből megközelíteni, hiszen a hazafelé végig próbáltunk a kritériumoknak megfelelő képeket készíteni.
A mai óránk képekben:



Egy kis érdekesség, itt még a papoknak is külön kijelölt parkolója van. A Sólyomszemek gyorsan megtalálják hol. :)

Egy kis sneak peek a mai házinkból. Először Andié, ez a forced perspective.

Ez pedig Dórié, a leading lines technika.


A délután folyamán azt terveztük, hogy találkozunk végre barátainkkal, kollégáinkkal: Halász Judittal, Hegedűsné Halász Eszterrel, Kovács Zoltánnal, akik mind Dublin-szerte tanulnak éppen. A találka pont felé vezető út során betértünk Andival Oscar Wilde otthonába, ahol egy kis film keretein belül ismerhettük meg a családját, majd követtük nyomon szobáról szobára, hogyan élt az ír költő, író. Illetve az Oscar Wilde Memorial Sculpture-be is betértünk. Íme a kis kulturális délutánunk képekben.









És itt a találkáról készített kép Dublin egyik remek hamburgerezőjében. A Gimi ott van, ahol mi! <3


Itt egy kis videó is a délutáni közös heppöningről. Ma már jobban alkalmaztam a Don't die dublini mondást, jobban sikerült kiigazodnunk abban, merről jöhet egy nem várt jármű. :)


Holnap újra jelentkezünk!
Andi és Dóri voltunk! :D

Ui.: Ma kicsit szemerkélt az eső amikor az első szünetünkön kiugrottunk a boltba és nem vittük magunkkal esernyőt, de sebaj! hirtelen a maszknak megláttuk a lehető legfantasztikusabb multifunkcióját. A találmányunk itt látható. Szerintem szabadalmaztatni fogjuk Andival!







Megjegyzések

  1. Jó volt mindenkit látni! Nagyon-nagyon szuper dolgokat kívánok nektek, Andinak és Dórinak pedig remek filmötleteket!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönjük Dóri!!!! Nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jo lett a vlog, mindenkenkeppen csinaljon meg ilyeneket Andi neni :D A maszkos talalmany pedig a helyieknek tuti bejonne

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt ki írta ? Talán Bagi Zsombor ?

      Törlés
    2. Igen, Bagi Zsombor irta, csak nem tudok bejelentkezni valamiert es igy nem irja ki a nevem

      Törlés
  4. És még só)zépek is vagytok ilyen világi viseletben(nem matyó)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)