Andi és Dóri Dublin újratöltve 12. nap utolsó kaland

 Kedves Olvasók!


Elérkezett az utolsó nap is, már bepakolva indultunk el utolsó előtti utunkra (mert a transzfer miatt visszamentünk a szállásunkra). A mai napon különféle oktatásban hasznos felületeket tekintettünk meg és próbáltunk ki, mint pl. a dojo.com, quizzizz, quizlet, storyjumper, quick draw. Ezek a felületek segítik a diákok készégeinek fejlesztését, új ismeretanyagot lehet vele prezentálni, gyakorláshoz, összefoglaláshoz is kiváló és szórakoztatóak, ahogy a quick draw esetében egy megadott tárgyat kell lerajzolni adott idő alatt, amit a rendszer activity jelleggel próbál kitalálni ha hangot is adunk hozzá. Gyenge a rajztudásom így rendkívül szórakoztatóak voltak a próbálkozásaim. A végeredményt is megmutatja a rendszer, amit én rajzoltam és sikerült kitalálni vagy sem. :) Ezek után egy ír slang kvízt csináltunk meg. Érdekességképpen írok pár példát: craic-fun, shift-kiss, jacks-toilet, gaff-house, slainte-cheers, codding ya-to mess, black stuff-guinness, boyo-male, eejit-complete fool, donkey's years-a very long time. Majd a dojo.com alapján heti győztest hirdetett a tanárunk Patrick, akik egy üveg bort kaptak ketten ajándékba. Mivel rendkívül jófej csoporttársakról van szó, így az egész csoport együtt itta meg a bort. :) Ezek után a nap végén ismételten egymás hátára írtuk fel, amiket a másikról tapasztaltunk a hét során, megkaptuk azt a dokumentumot, amely igazolja a részvételünket és persze a csoportkép sem maradhatott el. Ezekről láthattok pár fotót.






Andi az utolsó napján a tanulói motiváció fajtáiról, illetve arról is tanult, hogy minden módokon lehet visszajelezni azaz feedbacket adni a tanulóknak. Ehhez kapcsolódóan néztek meg egy videót, amiben Austin pillangó rajzának a történetét meséli el egy oktató  általános iskolásoknak. Ron Berger felfedezésen alapuló tanulási technikája aza az expeditionary learningről szól, tehát a diákok nem a hagyományos osztálytermi környezetben sajátítják el a tudást. A videóban látható, hogy a diákok hogyan adnak tanácsot azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne még pontosabbá tenni Austin rajzát, elgondolkodtató a feedback ezen technikája. Az órák végén a tanáruk, Michael miközben kiosztotta a certificateket és elkészült a csoportkép, még egy ír whiskey kóstolásra is invitálta csoportját. Az erről készült fotók pedig itt láthatók. 



Ezek után már "csak" a haza út maradt, de nem is mi lettünk volna ha simán megy minden. Sajnos technikai problémák miatt nem sikerült megkapnunk időben a beszállókártyánkat, így kicsit tanácstalanul kerestük a reptéren azt az helyet, ahol megszerezhetjük a kártyákat, majd egy reptéren dolgozó hölgy segítségével beálltunk a visa check sorba, ahol kissé szkeptikusan néztünk egymásra Andival, hogy na itt majd hogy tudjuk kikérni a bejutásunk kulcsát, de legnagyobb meglepetésünkre, tényleg ezen a részen nyomtatták ki a kártyáinkat 35 centért, vették el a csomagjainkat, ami így gyorsabban feladásra került, mintha online checkkoltunk volna be. Sajnos így viszont elveszett az egymás mellé foglalt helyjegyünk. Következett az átvizsgáló rész, ahol mind a kettőnk kézipoggyásza fennakadt átvizsgálásra, én majdnem nem is kaptam vissza a kabátomat, biztosan a zsebemben maradt fél pár gumikesztyű lehetett gyanús. :) Ez az egész procedúra két órát vett igénybe, ezért mindenkinek javasoljuk, hogy nagyon időben menjen ki a reptérre. A reptéren igen tény, hogy mindig sokan vannak, de megdöbbentően sok ember volt azon a részen, ahonnan indultunk. Erről két kis videót is készítettem, amit csatolok is lentebb. Sajnos a gépünk két órás késéssel indult úgy, hogy kb. négyszer változtattak beszállási kaput, de a végén feljutottunk a gépre és negyed kettő magasságában landoltunk Ferihegyen.




Fantasztikus két hét van a hátunk mögött, mind tanulás mind kultúra szempontjából. Szeretnénk megköszönni az igazgatónknak, a tantestületünknek a támogatást, én személy szerint Andinak és Juditnak is, hogy ezzel az élménnyel gyarapodhattam annak köszönhetően, hogy belevágtak az Erasmus+ programba velem. Szeretném a figyelmet felhívni arra, hogy a kollégáink még utaznak ki tanulni és rengeteg csodás élményeiket blog formában osztják meg, fogadjátok ezeket is olyan lelkesen, mint a miénket.

Köszönjük az eddigi figyelmet!!! És nyugalom! Lesz még a jövőben ilyen blogunk! :)

Addig is puszi pacsi Mindenkinek!

Andi és Dóri




Megjegyzések

  1. Jó, hogy jöttök haza! Még jobb, hogy jó volt a két hét! Én is köszönök nektek mindent!

    VálaszTörlés
  2. Mi is köszönjük Dóri, hogy ilyen aktívan követtél bennünket! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Első nap Sevillában, avagy ködből a napsütésbe

Cambridge 3. nap: találós kérdést tettem fel a blogomba. A nyeremény: egy tábla cambridge-i csoki :) Megtámogatandó a nézettséget! :)

Andi és Dóri Dublin újratöltve 2. nap